Työn juhlaa eli vappua juhlimme kuohuviiniaamiaisella auringon paisteessa pihalla. Vaaleanpunaisen puutarhakalustomme kannoimme aurinkoisimpaan ja lämpimimpään paikkaan pihassamme - ulkoverhouksen purkukasan viereen, näkymät aamiaisella olivat kerrassaan huikeat...

Käytyämme katsastamassa uuden kunnanjohtajan uimahyppytaidot pyöräilimme jopo&jupiter rintarinnan kotiin. Saimme talkooapua isästä ja naisystävästä, ja haravoimme naisissa kasapäin lehtiä. Miehet purkivat ulkoseiniä ja etsivät hirsiseiniä ja salvoksia. Pettymys oli melkoinen kun wc:n sisempi seinä osoittautui hirreksi, eli goodbye vessan laajennus ja suuri suihkukaappi. Wc:n alimpien hirsien kuntoa emme ole vielä saaneet tietää. Todennäköisesti siellä -60 -luvun betonilaatan alla tikittää melkoinen kosteuspommi.  Lisäksi löytyi pehmeitä hirrenpätkiä mm. yläkerran toisesta lapetilasta.Nämä eivät tietysti tulleet yllätyksenä, mutta mitä ei nää sitä ei osaa pelätä. Isä jo ehdotteli dynamiittia vanhan alle ja uuden rakentamista.  Mutta ei se sitten olisi sama, ja ei tätä remonttia tehdä minuuttiaikataululla.

Aarteitakin löytyi, pihan takaosan rehevöityneestä pensaikosta, löysin kiven päältä vanhan lehmänkellon. Se moikotti oikein kauniisti! Löytyi myös pyöreäpohjainen kasari/pannu, jossa ei ole kahvaa. Selkeesti sopiva kukille. Minua puraisi puutarhakärpänen, ja laitoin jo vanhoihin puuvasuihin narsisseja ja sinisiä orvokkeja. Nyt suunnittelen mitä kaikkea muuta sinne istuttaisi. Ostoslistalla on puutarhasakset, -vanha pusikko saa kyytiä. Vanhoista kasveista aion kesällä tehdä listaa, mitä mistäkin putkahtelee, ja ehdottomasti säästölinjalla on sireeni ja juhannusruusu. Toivottavasti muutkin kasvit säilyvät. Pinnanmuokkauksia joudumme tekemään, niin silloin saa kasvit kyytiä, harmistus.

Eilen tuli haravoitua useampi tunti napakan tuulen pyyhkäistessä pihan poikki. Puitten kaadon jälkeen viima pääsee kulkemaan kodin ja saunan välistä. Nopeasti kasvavat omppupuut voisi olla ratkaisu, mutta odottelemme vielä päätöstä tiestä, että mikä sen kohtalo tulee olemaan.

Nyt kahvin keittoon, ja sitten hierojalle, saa tämä vappuharava kyytiä:)