Kesäloma on vilistänyt villisti eteenpäin hellemäisissä merkeissä. Lomavieraita =tyttöjä ja kissoja piti kuvata tännekin, mutta otokset jäivät vähiin, on kuumuus ja jokapäiväiset uimareissut vienyt voimat:) kerron kuitenkin että kuvia "oish voinnut" ottaa särkänniemestä, ramin näyttelyn avajaisista (näyttely propuu galleriassa heinäkuun ajan), lukuisista rantaretkistä ja kissojen ulkoleikeistä, kesähuoneesta ja kasvimaasta muunmuassa sekä ihanasta kesäretkestä bilnäsiin ja fiskarsiin..Tuli opittua taas lisää perinnerakentamisesta, ja muunmuassa ikkunoiden kunnostamisesta.
joku toinen kerta sitten lisää kuvia! Laitan yhden otoksen läheiseltä tallilta, kun tyttöjen lomavierailun päätteksi kävimme ratsastamassa, kuvassa Emma ja Matami.123916.jpg

Kasvimaalta terveisiä, että retiisin varret kasvavat hienosti. Milloinhan ne retiisit sinne tulevat(?), vielä ei ole näkynyt, kun olen vähän kurkistanut,,,
kuulin tosin juuri että niitä pitää harventaa, että taimitietoiset kommenttia tännepäin;) ruukkuorvokit jaksavat ihanasti kuumuutta, muutama metsämansikka on putkahtanut myös, omenapuusta saadaan muutama omppu, ruukkubasilika ja ruohosipuli voivat hyvin, samoin lobeliat ja samettiruusu padassa, kiitos siskon, ja edelleen nokkonen ja koiranputki viihtyy pihassa, päivänkakkarat  ja perhoset myös, onneksi jotain kukkivaa siis maassakin!

Remontti etenee hitaasti ja vakaasti, talon kattotarjouksia olemme saaneet jo useamman, mutta kattoremontti siirtynee talvea kohden. Hirsityöt olisi asiantuntijamme mukaan syytä tehdä alta pois ensin, eli aloitamme niistä, jos mitään yllätyksiä ei talosta löydy, vielä on muutama kohta tutkimatta.Uusimmat löydöt liittyvät oviin, vanhat ovetkin nimittäin löytyivät, mistäs muualta kuin nykyisten ovien paikoilta päällystyksen alta! Hiphiphuraa! Pääovet on alkuperäislookissa olleet tosin pariovet, ja niitä ei ikäväkyllä enää ole, kuten kuvista näkyy, mutta jonkinlainen vanha ovi siinäkin paikalla on. Pariovet toivottavasti kuitenkin tulevaisuudessa. Mistä muistuikin mieleen että en ole laittanut tänne kuvia talosta orkkislookissa eli pärekatolla ja pikkuruutuisella lasikuistilla varustettuna, tulossa ovat vielä. Saimme kuvat naapurilta, joka löysi kuvat ostamansa irtaimiston joukosta.

 Muutama hirsityökirja/-ja työkalu on jo kirjastossa, ja nyt uusin hankinta on rakennusapteekki osa 2, kotiremppakirjasto alkaa olla jo hyvässä mallissa. Viikolla löytyi talomaali Vanamo, joka näyttää lupaavan samanväriseltä kuin alkuperäiseksi olettamamme, eli väri on kalpean vaaleanpunainen. Se tuleeko siitä senvärinen on vielä kysymysmerkkinen.

Kylillä tapahtuu kesäaikaan, kesäteatteri on vielä näkemättä, vanhojen autojen tapahtuma oli suksee ja kaarnalaivojen sm-kisat on tulollaan. Vilskettä riittää, ja lomaakin on vielä edessäpäin-ja aurinkoa.